Profile Status
ACTIVE
Profiel info
Naam
Maarten Leune
Functie(s)
Directeur Royalty Administration International ® (RAI)
Over / Bio
RAI is sinds 1984 actief als een onafhankelijk specialist op het gebied van eigendomsrechten in de bloemen en planten. De RAI organisatie bestaat uit 30 deskundigen die werkzaam zijn vanuit 4 locaties verspreid over de verschillende continenten; hoofdvestiging is in Nederland (voor Europa, Midden Oosten en Afrika), en de nevenvestigingen in Noord Amerika, Zuid Amerika en Japan.

RAI werkt voor meer dan 250 veredelaars die bestaande en nieuwe rassen met behulp van eigendomsrechten, zoals Kwekersrecht, patenten, trademarks, etc, wereldwijd beschermen en exploiteren. RAI is actief in vegetatief vermeerderbare producten, zoals snijbloemen, potplanten, perkplanten, vaste planten, heesters, bollen, knollen, fruit en groenten. RAI adviseert de veredelaar in hun beschermingsstrategie en verzorgd hun aanmeldingen wereldwijd van het begin tot het eind. De beschermde rassen worden wereldwijd geëxploiteerd middels de uitgifte van licentiecontracten.

RAI verzorgt de gehele licentiëring voor de veredelaar, zodat die zich volledig kan concentreren op zijn specialiteit namelijk het ontwikkelen van nieuwe interessante waardevolle rassen voor de toekomst. Hiervoor geeft RAI de licentie contracten uit aan de producenten, verzorgt de onderliggende administratie, zorgt voor de inning van de royalties en draagt deze af aan de eigenaar/veredelaar. Jaarlijks voeren de controleurs van RAI wereldwijd duizenden controlebezoeken uit op markten, veilingen, tentoonstellingen, producenten, distributeurs, productielocaties, kassen, velden, etc. ter voorkoming van illegale vermeerdering van de beschermde rassen. Als er illegaliteit geconstateerd wordt zal RAI de vervolg acties in naam van de veredelaar coördineren, zoals; administratieve controle, accountants controle, inbeslagname en/of vernietiging van illegaal materiaal, juridische vervolging tot en met rechtszaken.

Royalty Administration International ®... Worldwide watching your rights!
Contact
Email werk
maarten@royalty-adm-int.nl
© Moonbird