Profile Status
ACTIVE
Profiel info
Naam
Arnoud Touw
Functie(s)
Sales Director Everris International Professional Business Group
Over / Bio
Everris International is onderdeel van de ICL groep, een beursgenoteerde multinational, welke men terug kan vinden aan de Tel Aviv Stock Exchange (TASE). Everris International richt zich met haar kernactiviteiten op de ontwikkeling en vermarkting van de volgende product categorieën, zoals hoogwaardige meststoffen ( gecontroleerd vrijkomend / langzaam vrijkomend en wateroplosbaar ), graszaden en specialistische gewasbeschermingsmiddelen. Bij de vermarkting richt het bedrijf zich met name op de marktsegmenten sierteelt (boomkwekerij, potplant en perkgoed), vollegrondsteelten (aardbei, bloembol, maar ook bosbouw e.d.) en groen-toepassingen (sportvelden, golfbanen en openbaar groen). Bovengenoemde product marktcombinaties worden door een team van > 150 technisch commerciële medewerkers met een agrarische inslag wereldwijd ondersteund.

Arnoud Touw is na het afronden van Aeres Hogeschool (1984) zijn Internationale marketing & sales loopbaan begonnen bij Royal Sluis te Enkhuizen, wat ondertussen onderdeel uitmaakt van de Seminis Group. Vanuit een Europese Export functie is hij in 1989 overgestapt naar de Sierra Chemical Europe, het 'moederbedrijf' dat de Osmocote technologie op de markt heeft gebracht, en ondertussen is opgenomen binnen de ICL Groep, van waaruit Arnoud in de loop der jaren via verschillende Export functies doorgroeide naar zijn huidige functie als Business Director voor Europa. Uit hoofde van deze positie geeft Arnoud richting aan het beleid voor de organisaties in de Benelux, Frankrijk, Italie en het Iberisch schiereiland.

Naast zijn functie bij ICL Specialty Fertilizers is Arnoud de laatste 10 - 15 jaar actief geweest als bestuurslid en voorzitter van verschillende commissies, zowel zakelijk als privé.
Contact
Telefoonnummer werk
0418-655771
Email werk
arnoud.touw@icl-group.com
© Moonbird