Profile Status
ACTIVE
Profiel info
Naam
Andrik Waalkens
Functie(s)
Exportmanager HZPC B.V.
Over / Bio
In 1999 is HZPC Holland b.v. ontstaan uit de fusie van 2 grote pootaardappel exportbedrijven in Nederland: Hettema en De ZPC, elk met ruim 100 jaar ervaring. De kernactiviteiten van HZPC zijn het kweken, telen en verkopen van pootaardappelen. HZPC is een van 's werelds grootste handelsondernemingen in pootaardappelen. Circa 80 % van de verkopen wordt geëxporteerd; dit is meer dan 40 % van het jaarlijkse Nederlandse exportvolume. Ter ondersteuning van onze kernactiviteit (pootaardappelen), handelt HZPC ook in consumptieaardappelen. Op deze manier worden de monopolierassen van HZPC gepromoot binnen de supermarktketens. Om zo dicht mogelijk bij onze klanten te staan heeft HZPC 14 dochterondernemingen in Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië, Polen, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Finland, Canada, Rusland en Argentinië.

HZPC opereert wereldwijd en maakt hierbij gebruik van rechtstreekse leveringen via onze distributiekanalen (HZPC dochterondernemingen, agenten, importeurs en distributeurs) en indirect via licentieovereenkomsten in onder andere Zuid-Afrika, Australië en Noord-Amerika. De HZPC groep heeft 215 werknemers, waarvan HZPC Holland 135. Al deze werknemers en onze kwekers en telers vormen tezamen de aandeelhouders van het bedrijf.

Missie HZPC: HZPC is een handelsorganisatie in met name pootaardappelen en streeft naar continuiteit voor aandeelhouder en teler.

Doelstellingen HZPC:
- Ontwikkeling van nieuwe rassen, die voorzien in de verschillende marktbehoeften.
- Het realiseren van een optimale waarde voor kwekers,telers en aandeelhouders.
- Voorzien in de vraag van onze klanten door middel van het leveren van kwalitatief hoogwaardig pootgoed gecombineerd met optimale service.
- Een gewilde partner zijn voor onze klanten en zakenrelaties.
- Het verder bouwen aan ons imago door middel van optimale prestaties en betrouwbaarheid.

De vijf troeven van HZPC:
- Kweken, Research en Ontwikkeling.
- Productie.
- Verkoop en Marketing.
- Logistiek.
- Ondersteuning en Promotie.

Andrik is sinds 1991 werkzaam als area sales manager bij de HZPC en verantwoordelijk voor de landen Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Slowakije, Polen, Servië/Montenegro, Albanië Australië en Nieuw Zeeland. Verder is hij als Key-accountmanger wereldwijd verantwoordelijk voor Farm Frites, Lamb Weston en McCain en is hij eindverantwoordelijk voor de sector Peeled.
Contact
Telefoonnummer werk
0513-489888
Email werk
andrik.waalkens@hzpc.nl
© Moonbird